Världens största ölglas säljs 22 maj!

//Världens största ölglas säljs 22 maj!

Världens största ölglas säljs 22 maj!

Kalle Knivens ölglasmuseeum i Rosdala, med världens största ölglas läggs ner och säljs 22 maj!

cl med glas utan kant

Ölglaset tillverkades på Rosdala glasbruk 22 oktober 1992, och blev då inskrivet i Guinness rekordbok som världens största ölglas. Med sina maffiga 61,6 liter i volym och 90 cm högt är det en praktfull pjäs som alla ölälskare borde vilja ha. Dessutom ingår montern och annan kuriosa om glaset och dess upphovsman Carl ”Callekniven” Gyllenfjell.

Ölglaset har varit en del av ölglasmuseet på Rosdala Glasbuk, som nu läggs ner och kommer att säljas genom Smålandsauktioner söndagen 22 maj.

Utöver detta speciella ölglas finns ca 3-4000 olika ölglas, i vad som troligen är Sveriges största ölglassamling. Över 30 glasmontrar fulla med ölglas från hela världen, och många med noteringar om varifrån och vem som skänkt glaset. Från början var det ölglas som Carl Gyllenfjell själv använt på sina många resor, men efterhand så började folk skänka ölglas från hela världen till honom.

Hela samlingen finns att beskåda i auktionshusets lokaler i Växjö torsdag och fredag 19-20 maj mellan 12-17.00. Kanske sista chansen att se samlingen komplett, om inte någon samlare köper hela partiet.

Christoffer Lindqvist, föreståndare på Smålandsauktioner berättar att intresset är stort för glaset, och ölglassamlingen.

Vem som kommer köpa glaset vet vi inte, men flera bryggerier, restauranger och privatpersoner har visat sitt intresse, säger Christoffer, och avslutar med att bjuda in alla som vill se samlingen innan auktionen, till visningen på torsdag och fredag.

För vidare kontakt gällande denna pressrelase eller angående ölglassamlingen, kontakta Christoffer Lindqvist på 070-539 12 39 eller epost kontoret@smalandsauktioner.se.

Vi kan även skicka över högupplösta bilder till er.

By | 2016-05-22T16:33:30+02:00 maj 22nd, 2016|Okategoriserade|Kommentarer inaktiverade för Världens största ölglas säljs 22 maj!

About the Author: